Medarbejdere på barsel – regler i praksis, 2. udg.

Håndbog – der samlet beskriver de rettigheder og pligter – arbejdsgivere skal være opmærksomme på, når en medarbejder går på barsel. I denne 2. udgave af bogen er bl.a. de seneste relevante ændringer i forlængelse af OK2014 indarbejdet.

Bogen fokuserer på barselsspørgsmål i den daglige personaleadministration – og forklarer på en enkel og overskuelig måde de ofte meget komplicerede regler i lovgivningen. Denne udgave medtager forhold vedrørende indberetningssystemet, der nu foregår via Virk.dk og NemID i sammenhæng med Udbetaling Danmark.

Der fødes hvert år godt 58.000 børn i Danmark, og størstedelen af disse børn har forældre med tilknytning til arbejdsmarkedet. Hovedparten af danske arbejdsgivere får således spørgsmål om graviditet og barsel fra deres medarbejdere. Det kan være generelle spørgsmål, men det kan også være særlige spørgsmål, der kan være mere vanskelige at besvare entydigt. Bogen giver svar på alle disse spørgsmål med udgangspunkt i en helt normalt forløbende graviditet og efterfølgende orlov – både i forhold til mor og far.

Bogens forfatter, chefkonsulent, cand.jur. Lise E. Bardenfleth, DA, har i næsten 20 år bl.a. beskæftiget sig indgående med ligestilling og de regler, der knytter sig hertil. Lise E. Bardenfleth er desuden en erfaren og velanskreven forfatter for DA Forlag.

127 sider

217,50 kr. + moms og ekspeditionsgebyr for medlemmer

290,00 kr. + moms og ekspeditionsgebyr for ikke-medlemmer

KONTAKT
Chefkonsulent
Lise E. Bardenfleth
33 38 94 12
leb@da.dk
Publiceret:
1. maj 2014
LÆS MERE
Personaleju­ra-Håndbogen 2014Kort om Job, graviditet og barsel, 18. udgaveLigestill­ingslovene, 5. udgaveFunktionærloven, 18. udgave
LINKS
Bestil bogenDA Forlag