DA godkender mæglingsforslag Med mæglingsforslaget er der lagt værdifulde spor for fremtiden, mener DA. Dansk Arbejdsgiverforening har i dag på en ekstraordinær generalforsamling godkendt mæglingsforslaget. Blandt de fremmødte stemte 98,8 procent for. Formand for DA, Jørgen Vorsholt, siger:

Både lønmodtagere og arbejdsgivere har nu godkendt mæglingsforslaget, og dermed er der skabt et godt fundament for de næste tre års udvikling og samarbejde på det danske arbejdsmarked. Overenskomstforhandlingerne har denne gang taget tid, men det har også været vanskelige temaer, der har været til forhandling. Det er i den forbindelse tilfredsstillende, at parterne har vist, at de kan håndtere nye udfordringer inden for rammerne af det branchebaserede aftalesystem. Her har vi lagt værdifulde spor for fremtiden.

Udfordringerne til det danske velfærdssamfund vil være store i de kommende år, og erfaringerne fra denne overenskomstfornyelse peger på, at aftalesystemet er klar til at løfte sin del af de strukturelle forandringer.

Arbejdsgiverne valgte at køre igennem hele aftalefornyelsen uden at afsende konfliktvarsler, og det er i sig selv positivt, selv om det havde været at foretrække, hvis hele fornyelsen kunne være afsluttet inden udløbet af de eksisterende overenskomster 1. marts.
Arbejdsmarked
19. april 2004
KONTAKT