Svingende indsats mod sygefravær i kommunerne Ny internetportal afslører store udsving i kommunernes evne til at få borgerne tilbage i job efter sygdom Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen trykkede i dag på startknappen til internetportalen www.jobindsats.dk. Dansk Arbejdsgiverforening hilser tiltaget velkomment, da hjemmesiden gør det muligt, at sammenligne de danske kommuners indsats på sygedagpengeområdet.

Og forskellene er store. F.eks. er halvdelen af de lange sygedagpengesager afsluttet i Bogense Kommune efter 8 uger, mens det tager næsten 16 uger i Jelling Kommune.
Direktør Henrik Bach Mortensen siger:

Med den nye portal ser vi frem til langt større effektivitet i landets kommuner på sygedagpengeområdet.

Borgmesteren i Jelling kan nu tage telefonen og ringe til sin kollega i Bogense og høre, hvordan Bogense Kommune er i stand til at få sygemeldte hurtigere tilbage i arbejde.

Det er vigtigt både for den syge og samfundet, at der ikke går mere tid end højest nødvendigt. Sygemeldte skal ikke fastholdes i rollen på grund af unødigt bureaukrati og lang sagsbehandling.

Vi har i årevis vidst, at mange kommuner ikke lever op til deres ansvar på dette område. Det vil der forhåbentlig blive lavet om på nu, hvor alle kan kigge kommunerne i kortene.

De nuværende tal og de store kommunale forskelle illustrerer i øvrigt, hvor påpasselig regeringen skal være, når man går i gang med at udmønte strukturreformen og lægger ansvaret for hele beskæftigelsesindsatsen ud i kommunerne. Også her er det vigtigt, at man løbende kan måle og sammenligne kommunernes indsats.
Arbejdsmarked
19. august 2004
KONTAKT
LINKS
www.jobindsats.dkBeskæftigelse­sministeriets pressemeddelelse