Tilfredshed med Marienborg-møde Regeringens initiativ på voksen- og efteruddannelsesområdet er positivt Arbejdsgiverne og statsministeren mødtes i dag på Marienborg for at drøfte et samarbejde om at bevare Danmarks fremtrædende position på et globaliseret verdensmarked. Efter dagens møde vil der blive indkaldt til et samlet møde mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, hvor der vil blive lagt en slagplan for den videre analyse af voksen- og efteruddannelsesområdet og dets udvikling. Adm. direktør Jørn Neergaard Larsen siger:

"Det er rigtigt set af regeringen, at udfordringen med at fastholde den danske konkurrenceevne i fremtiden er så omfattende, at det kræver et samspil mellem arbejdsmarkedets parter og politikerne på Christiansborg.

Statsministeren har fuld forståelse for, at overenskomster er et anliggende mellem lønmodtagerne og os, og vi ser derfor frem til et godt samarbejde.

Vi har et stærkt udgangspunkt, for vi er blandt de lande, hvor både arbejdsmarkedets parter og det offentlige prioriterer voksen- og efteruddannelse højt. Men globaliseringen stiller stadigt stigende krav til det danske arbejdsmarkeds omstillingsevne, og derfor deltager vi gerne i en kortlægning af området, så vi sikrer, at vi får fuld valuta for de penge, vi bruger.
Uddannelse
10. september 2004
KONTAKT