Forvirring om jobeffekter Jyllandsposten i dag refererer en undersøgelse fra FTF, der sammenligner, hvordan forskellige aktiveringstilbud virker for ledige. Undersøgelsen fra FTF er refereret i avisen som et bevis på, at uddannelsesaktivering virker. Jørgen Bang-Petersen, Chefkonsulent i DA, siger:

"Undersøgelsen fra FTF kan efter min mening ikke bruges til at påvise effekter mellem aktiveringsform og den lediges situation efter tre års forløb. Der er simpelthen for mange ubekendte i regnestykket, når man skal afgøre, hvorfor ledige er kommet i arbejde eller i uddannelse.

Det vi ikke ved er, om den ledige efter tre år er i job, fordi den ledige har fået andre aktive beskæftigelsestilbud eller fordi perioden på dagpenge er ved at løbe ud.

Tallene fra undersøgelsen ændrer dog ikke på, at flest ledige er i beskæftigelse efter at have deltaget i et privat jobtræningstilbud. Vi kan dog håbe på, at det, vi ser i undersøgelsen, er et langsigtet afkast af uddannelsesaktivering.

Der er tale om en meget vigtig debat, og vi har ikke brug for forhastede konklusioner, som FTF drager ud fra undersøgelsen. Vi har derimod behov for enighed om, hvordan vi måler effekten af beskæftigelsesindsatsen."
Arbejdsmarked
9. november 2004
KONTAKT
Chefkonsulent
Jørgen Bang-Petersen
33 38 94 14
jbp@da.dk