Uansvarlige a-kasser

A-kasserne blåstempler, at der er visse typer af arbejde, som ledige ikke behøver at påtage sig.

Rambøll har lavet en undersøgelse, som viser, at mere end hver anden virksomhed oplever, at personer i AF’s CV-bank ikke er interesserede i det job virksomhederne tilbyder.

Formanden for a-kassernes Samvirke, Morten Kaspersen, siger hertil: ”Men det er ikke job, som alle ledige vil finde tilfredsstillende. Det er arbejde som gadesælger, som flaskedreng, som telemarketingsælger og lignende, og det er jo arbejde, som mange mennesker ikke kan basere deres tilværelse på.”

Chefkonsulent Erik Simonsen:

” Det er en skandale, at formanden for a-kassernes Samvirke forsøger at forklare den manglende interesse i tage arbejde med ”at det ikke er job, som alle ledige vil finde tilfredsstillende”. Morten Kaspersen blåstempler hermed, at der er visse typer af arbejde, som ledige ikke behøver at påtage sig. Samtidig får Morten Kaspersen nedgjort de mennesker, som hver dag varetager disse arbejdsfunktioner.

Regelsættet er fuldstændigt klart. Ledige skal påtage sig alle typer beskæftigelse, som pågældende er i stand til at varetage – også selvom det ikke er på fuld tid.

Hver fjerde ledige, der modtager dagpenge, står ikke reelt til rådighed for arbejdsmarkedet. Beskæftigelsesministeren bør nu foretage en kulegravning af a-kasserne for at få afdækket om a-kasserne administrerer reglerne med udgangspunkt i, at visse typer beskæftigelse ikke er ”tilfredsstillende”.”

Arbejdsmarked
3. maj 2006
KONTAKT
Underdirektør
Erik E. Simonsen
33 38 94 13
ees@da.dk