Ny 4-partsaftale om integration

Bolden er hos kommunerne, når 12 konkrete jobpakker nu viser vejen til bestemte jobfunktioner på det private arbejdsmarked.

Regeringen, DA, LO, og KL har sammen med AC, FA, FTF, LH, SALA og Danske Regioner i dag indgået en ny 4-partsaftale om bedre integration.

Aftalen supplerer den tidligere 4-partsaftale om bedre integration fra 2002. Blandt andet har arbejdsmarkedets parter udviklet 12 jobpakker med praktik, løntilskudsjob og faglig opkvalificering, målrettet job på det ufaglærte arbejdsmarked. Det indgår samtidig i aftalen, at kommunerne fremover får tilmeldt alle arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere til AF.

Sammen med LO og KL vil DA som led i aftalen starte et nyt fælles integrationsprojekt med henblik på større udbredelse af virksomhedsrettet integration i kommunerne.

Adm. direktør Jørn Neergaard Larsen:

”De grundlæggende redskaber i integrationsindsatsen er allerede på plads, og det går fremad med indvandreres beskæftigelse.

Med de 12 jobpakker får kommunerne nu et supplerende værktøjssæt, der kan sikre mere effektive integrationsforløb over hele landet. Dermed må det forventes, at de kommuner, der ikke har haft tilstrækkeligt gang i integrationen nu, kommer i gang.

Det er afgørende, at vi nu får sikkerhed for, at kommunerne fremover får tilmeldt alle kontanthjælpsmodtagere, der er parate til job, til AF.

Det er samtidig vigtigt at slå fast, at den aftale vi nu har indgået ikke løser alle problemer. Næsten halvdelen af ikke-vestlige indvandrere er i dag ikke en del af arbejdsstyrken og indgår derfor ikke i det arbejdsudbud, som virksomhederne har så hårdt brug for - både på kort og langt sigt.”

Arbejdsmarked
13. december 2006
KONTAKT
LÆS MERE
4-partsaftale m.v.