Stop demotiveringen af indvandrere

Dansk uddannelse giver job og karriere til indvandrere. Det er kun medbragte uddannelser, der er problemer med, mener DA

AKF har gennemført et studie af indvandrernes kvalifikationer i forhold til deres beskæftigelse, og konkluderer, at flere lønmodtagere med indvandrerbaggrund end lønmodtagere med dansk baggrund er overkvalificerede til deres job. Billedet tegnes på baggrund af både medbragt uddannelse og dansk uddannelse.

Tidligere undersøgelser viser, at indvandrere får fuld udbytte af en dansk uddannelse, både i relation til at få et job og til at få et job, der matcher kvalifikationerne.

Direktør Henrik Bach Mortensen:

”Det er ærgerligt, at de nye analyser er slået igennem i pressen på en måde, så der ikke skelnes mellem danske uddannelser og medbragte uddannelser. Det er et kæmpe problem for integrationen, at der blandt mange indvandrere eksisterer den myte, at det ikke kan betale sig at tage en uddannelse i Danmark.

Det er heldigvis forkert, og vi må opfordre alle til at være meget omhyggelige med at skelne mellem danske og medbragte uddannelser, så vi ikke demotiverer de unge indvandrere.

Det er et meget komplekst problem at afdække kvaliteterne i medbragte uddannelser. Det er en opgave, som vi ikke har løst godt nok, men det må under ingen omstændigheder føre til, at der holdes liv i den falske myte om, at uddannelse i Danmark ikke kan betale sig”.

Arbejdsmarked
18. april 2007
KONTAKT