Endnu lavere ledighed er mulig

Systematisk kontakt med ledige øger motivationen for job, viser undersøgelser

Danmarks Statistik har i dag offentliggjort nye ledighedstal for maj måned 2007.

Ledigheden fortsætter med at falde og udgør nu 102.100 personer, svarende til en ledighedsprocent på 3,7 pct.

Den 30. april 2007 lagde SFI en evalueringsrapport frem om evaluering af et forsøg med en tidlig og intensiv beskæftigelsesindsats for forsikrede ledige. Se rapporten her

De økonomiske vismænd offentliggjorde den 31. maj 2007 en omfattende analyse af dansk arbejdsmarkedspolitik siden 2000. Se rapporten her

Chefkonsulent Jørgen Bang-Petersen:

”Skal virksomhedernes chance for at få flere medarbejdere øges, er det nødvendigt at skifte den traditionelle aktivering ud med en indsats, der systematisk handler om at få ledige ”vendt i døren”.

Lediges motivation til at finde job skal styrkes gennem en tidligere og mere intensiv kontakt.

At det hjælper at holde ledige fast på, at vejen til job går over en mere aktiv jobsøgning viser en evaluering af forsøget med ”Hurtigt i gang” fra to tidligere AF-regioner. Senest er det påvist af vismændene i deres rapport fra maj måned.

Nu handler det om at komme i gang, og det er ikke nødvendigt at afvente hverken lovændringer eller flere forsøg. Bolden ligger hos beskæftigelsesministeren og kommunalbestyrelserne.

Allerede efter de gældende regler skal der være en hyppig kontakt med personer, der har kvalifikationer på områder, hvor der er mangel på arbejdskraft, eller der er tvivl om rådigheden.”

Arbejdsmarked
1. juni 2007
KONTAKT
Chefkonsulent
Jørgen Bang-Petersen
33 38 94 14
jbp@da.dk