Ny 13-punkts-plan fra DA om udenlandske arbejdstagere

Flere udenlandske arbejdstagere skal sikre arbejdspladser i Danmark

DA har i dag deltaget i et ”brainstorm-møde” hos beskæftigelsesministeren. Mødet er det første i en række møder, som beskæftigelsesministeren har i juni måned om erfaringer med international rekruttering.

Grundlaget for erfaringsudvekslingen er bl.a. regeringens ”13-punkts-plan” for rekruttering af udenlandsk arbejdskraft fra september 2006 og den aktuelle rekrutteringssituation for virksomhederne.

På mødet præsenterede DA ministeren for 13 nye forslag til initiativer.

Direktør Henrik Bach Mortensen:

”Virksomhedernes store behov for arbejdskraft kan ikke dækkes af herboende arbejdstagere alene.

Skal virksomhederne i Danmark have mulighed for at udvikle sig, og fortsætte med at øge beskæftigelsen er der brug for mange flere udenlandske arbejdstagere til de job, hvor virksomhederne ikke i dag kan få medarbejdere.

DA foreslår nye initiativer, der skal gøre Danmark kendt som et land med gode muligheder for at arbejde. Det haster med at få sendt en invitation til kvalificerede arbejdstagere i udlandet om, at de er velkomne.

Det skal gøres lettere for virksomhederne at få skabt kontakterne til de udenlandske arbejdstagere og få løst det besværlige papirarbejde.

DA foreslår også, at myndighedernes håndtering af udenlandsk arbejdskraft samles et sted, f.eks. hos beskæftigelsesministeren, så virksomhederne kun skal henvende sig et sted for at få en enkel og forståelig servicepakke, der inkluderer de services, der i dag gives fra 3 ministerier.”

Arbejdsmarked
19. juni 2007
KONTAKT
Chefkonsulent
Jørgen Bang-Petersen
33 38 94 14
jbp@da.dk
LÆS MERE
Forslag til 13 nye initiativer fra DA til rekruttering fra udlandet