Et godt ryk fra statsministeren

Mere arbejdskraft til et presset erhvervsliv. Godt og helt nødvendigt, mener DA.

Statsministeren lover mere udenlandsk arbejdskraft til at holde opsvinget i gang. Samtidig skal flere ledige i arbejde, og flere skal flyttes fra passiv forsørgelse til arbejdsstyrken.

Planen, der skal sikre flere hænder og hoveder på kort sigt, er samlet i 10 punkter.

Forslagene skal gøre det mindre bøvlet for virksomhederne at få medarbejdere fra udlandet og en massiv oplysningskampagne i landene omkring os skal sikre, at lønmodtagerne i disse lande bliver interesseret i et job i Danmark.

Direktør Henrik Bach Mortensen:

”Det er et rigtig godt ryk, statsministeren her har præsenteret.

På kort sigt drejer det sig om at sikre, at opsvinget ikke brænder sammen, mens udfordringen på lidt længere sigt ganske enkelt er, om vi overhovedet kan finansiere det velfærdssamfund, som politikerne har stillet befolkningen i udsigt.

Det er derfor helt rigtigt, når statsministeren kalder den faldende arbejdsstyrke for samfundets største udfordring, og de nye initiativer kan kun være første etape. Der skal ganske enkelt mange, mange flere medarbejdere til, hvis der skal være balance mellem velfærdssamfundets udgifter og indtægter.”

Arbejdsmarked
2. oktober 2007
KONTAKT
LÆS MERE
DA's 10-punkts plan for at få flere i arbejde 6.9.2007Forslag til 13 nye initiativer fra DA til rekruttering fra udlandet 19.6.2007
LINKS
Statsministerens åbningstale