Ingen sorte huller i beskæftigelsesforløb

Årsmødet for DA-repræsentanterne i de lokale beskæftigelsesråd (LBR) gjorde status på projekt virksomhedsrettet integration (VIP2).

Projektleder og medlem af partnerskabet for VIP2 Arne T. Hansen, DA:

”Når Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst på årsmødet for DA-repræsentanterne i de lokale beskæftigelsesråd (LBR) siger, at der ikke må være sorte huller imellem de enkelte elementer i et forløb, der skal føre til beskæftigelse, har hun fuldstændig ret. Systematik og sammenhæng er det, der karakteriserer de redskaber, vi arbejder med i VIP2.

Og de giver resultat. Det viser partnerskabets besøg i de fleste af metodekommunerne i VIP2.

Kompetencekortene bliver brugt i vidt omfang, og de giver pote. De giver mulighed for at stille en præcis diagnose i hvert tilfælde, så man kan sætte ind med den rigtige løsning med det samme.

Jobpakkerne bliver brugt i stigende antal, og de giver job. Aabenraa har lavet 25 jobpakker siden august. Omkring halvdelen af dem har ført til ordinær beskæftigelse. Jobpakkerne viser borgerne lyset for enden af tunnelen, og det styrker motivationen.

Mentorer bliver brugt stadig flere steder. Sammen med et præcist kompetencekort og en målrettet jobpakke skaber det et strategisk forløb, der fører til beskæftigelse.

Og det er for borgere, der for de flestes vedkommende ligger i matchgruppe 4. Her er hver ordinær ansættelse en sejr, der burde tæll dobbelt.

Meget tyder på, at metoderne i VIP2 er stærkt vanedannende. Det var også det, der var meningen!”

Arbejdsmarked
15. februar 2008
KONTAKT
LÆS MERE
Nyt projekt skal få flere indvandrere og efterkommere i arbejde
LINKS
VIP2