Dansk Arbejdsgiverforening har den 23. april 2008 svaret Undervisningsministeriet i sagen om

Svar på høring over reviderede fagformål, slutmål og trinmål for visse af folkeskolens fag samt mål for nye fag i 10. klasse

DA har modtaget høring vedr. reviderede fagformål, slutmål og trinmål for visse af folkeskolens fag samt mål for nye fag i 10. klasse. Der henvises i øvrigt til bemærkninger fra DA’s medlemsorganisationer.

For UEA hæfter DA sig ved, at det fortsat er et timeløst fag. Det anser DA for at være problematisk, da fagets formål bl.a. skal forberede unge på deres fremtidige valg af uddannelse og erhverv.

Unges valg af uddannelse og erhverv skal bygge på konkret viden om arbejdsmarkedet, herunder fremtidige jobmuligheder. Faget UEA spiller i den forbindelse en afgørende rolle i unges valg af uddannelse.

Undersøgelser fra DA viser, at det er afgørende, at unge har gode kompetencer i bl.a. dansk og matematik for at kunne klare sig i det videre uddannelsessystem og efterfølgende arbejdsliv. Det er derfor afgørende, at der er fokus på kundskaberne både i kommuner og på de enkelte skoler.

KONTAKT
Publiceret:
28. april 2008