Det haster med at få flere i arbejdsstyrken

Alt er i spil, når statsministeren inviterer til trepartsdrøftelser om mere arbejdskraft. Vi mangler mindst 200.000, mener DA

Statsministeren har inviteret til trepartsdrøftelser med arbejdsgiverne og lønmodtagerne for at skaffe mere arbejdskraft. Drøftelserne går i gang allerede i denne måned.

Direktør Henrik Bach Mortensen:

”Allerede i dag sætter manglen på arbejdskraft store begrænsninger for dansk økonomis udvikling, og problemerne bliver kun større. Alene de næste syv år vil det private erhvervliv mangle mindst 200.000 medarbejdere.

Det er derfor meget glædeligt, at statsministeren nu rykker og sætter sig i spidsen for at skaffe dansk erhvervsliv flere medarbejdere.

DA er enig med statsministeren i, at der er brug for at tage fat over en bred kam. Aller emner, der kan bidrage til at få flere til at arbejde, bør der være åbenhed over for. Det gælder f.eks. førtidspension, dagpengesystemet, sygefravær, udenlandsk arbejdskraft, beskæftigelsessystemet, integration af indvandrere, pension og tilbagetrækning.

Invitationen til arbejdsmarkedets parter forpligter naturligvis. Dansk Arbejdsgiverforening vil gå konstruktivt ind i arbejdet og bidrage med konkrete forslag på alle områder”.

Arbejdsmarked
8. august 2008
KONTAKT
Underdirektør
Erik E. Simonsen
33 38 94 13
ees@da.dk