Stigende ledighed kan undgås

Regeringens finanslovsforslag forudser lav vækst og svagt stigende ledighed. Stiger ledigheden, er det selvforskyldt, mener DA

Regeringen har i dag fremlagt finanslovsforslag for 2009, der forudser en meget lav vækst til næste år og en svagt stigende ledighed.

Adm. direktør Jørn Neergaard Larsen:

”Hvis ledigheden stiger, så er det fordi beskæftigelsessystemet ikke er blevet trimmet i tide. Regeringen har nu inviteret til forhandlinger om en arbejdsmarkedsreform. Det er bedre sent end aldrig, men de økonomiske fremskrivninger viser, at reformerne allerede burde være gennemført.

Det er mangel på arbejdskraft, der er årsag til den lave vækst, og det er svigt i beskæftigelsessystemet, der er skyld i en – måske - stigende ledighed.

De økonomiske forventninger i Finanslovsforslaget er ved første øjekast deprimerende, men det gode er, at vi kan gøre noget ved det. Vi bestemmer selv, om vi vil leve i et lavvækstsamfund de næste mange år. Hvis vi får flere medarbejdere til det private erhvervsliv, og vi samtidig får rettet op på beskæftigelsessystemet, så er vi igen tilbage på den rigtige kurs med en sund vækst”.

Arbejdsmarked
26. august 2008
KONTAKT
Underdirektør
Erik E. Simonsen
33 38 94 13
ees@da.dk