Finanskrise presser praktikpladsområdet

Genbesættelse af praktikpladser skal hindre yderligere fald.

Der er i perioden 1. januar til 30. juni sket et fald på 27 pct. i antallet af indgåede uddannelsesaftaler. Det viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

Der var ultimo juni 6.424 praktikpladssøgende elever. Det er en stigning på 2.122 elever eller 49 pct. sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Af de søgende var 2.257 elever i skolepraktik.

Chefkonsulent Simon Neergaard-Holm:

”Finanskrisen kan nu for alvor aflæses i de nye praktikpladstal. Virksomheder, der har mindre at lave og forventer faldende tilgang af ordrer i fremtiden, tøver i den nuværende vanskelige situation med at ansætte elever, fordi de ikke er sikre på, at de kan give eleverne relevante arbejdsopgaver. Mange virksomheder er nødt til at afskedige dygtige faglærte medarbejdere og står ikke lige til at ansætte nye elever.

Vi vil i den kommende tid satse på, at virksomheder, der får færdigudlærte elever, genbesætter praktikpladsen med en ny elev. Det kan hindre en yderligere forværring af praktikpladssituationen.

Elever, der ikke har praktikplads, er sikret en uddannelse i kraft af uddannelsesgarantien, som i denne sommer er blevet forbedret og nu omfatter yderligere tre uddannelser”.

Uddannelse
20. august 2009
KONTAKT
LINKS
Praktikplads­situationen juni 2009