Ikke hold i argumenter for arbejdsmiljøskat

De formål, som S-SF vil opnå med ny arbejdsmiljøafgift, er allerede dækket ind. Derfor er der reelt tale om en ren skat på erhvervslivet, mener DA

Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti foreslår, at erhvervslivet skal betale en ”arbejdsskadeafgift” på 500 mio. kr. årligt. Forslaget er ikke en del af oppositionens skatteudspil, men derimod en del af udspillet: ”Verdens bedste sygehuse og forebyggelse til alle”.

Forslaget begrundes med, at det vil øge ”virksomheder og branchers incitament til at forbedre arbejdsmiljøet” og samtidig bidrage årligt ”med 500 mio. kr. til forebyggelse, sundhedsfremme og bedre sygehuse”.

Konsulent Sven-Peter Nygaard:

”Forslaget er en ren ekstraskat på erhvervslivet, for de formål, som man angiver at afgiften skal afdække, er allerede finansieret i forvejen.

Forebyggelsesfonden har de midler, der skal til, og der er allerede et forsikringssystem, der pålægger de brancher, der har flest skader, de største forsikringspræmier.

Påstanden om at en sådan skat vil øge forebyggelsen er derfor forkert. Der er tale om en ekstra skat, der vil svække danske virksomheders konkurrenceevne, og intet andet”.

Arbejdsmiljø
28. august 2009
KONTAKT