Vækst skal skabe flere praktikpladser

Fortsat kampagne- og informationsaktiviteter for flere praktikpladser.

I de tre første måneder af 2010 er der indgået 6.646 uddannelsesaftaler. Det er en stigning på 1 pct. set i forhold til samme periode sidste år.

Chefkonsulent Simon Neergaard-Holm:
”Der kan spores en lille stigning i antallet af praktikpladser for årets første tre måneder. Arbejdsgiverne vil gerne oprette endnu flere. Vi har i arbejdsgiverorganisationerne gennemført en omfattende kampagne- og informationsaktivitet over for vores virksomheder. Budskabet har været klart: Husk på, at vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft! Netop nu kan man endog få en stor præmie for at tage imod en lærling.

Over en bred front giver praktikvirksomhederne udtryk for, at hvis de får opgaver nok, så vil de begynde at ansætte elever igen. Det er derfor svaret på spørgsmålene om praktikpladsmangel: Vi skal skabe mere vækst.

Heldigvis har vi en uddannelsesgaranti i Danmark, der betyder, at ingen unge er tvunget til at opgive deres uddannelse, fordi de aktuelt ikke har en praktikplads. Uddannelse i skolepraktik evt. suppleret med delpraktik i en virksomhed er en mulighed, der sikrer, at ingen unge mod deres vilje bliver efterladt på perronen.”

Uddannelse
10. maj 2010
KONTAKT
LINKS
Praktikplads­statistik. Marts 2010