Nødvendig genopretning af dansk økonomi

Den offentlige sektor er tæt på at havne i tv-programmet Luksusfælden. Regeringens plan om at bringe de offentlige finanser i bedre balance er første skridt i den rigtige retning.

Regeringens plan indebærer blandt andet, at overførselsindkomsterne fryses fast på det nuværende niveau i de kommende 2 år.

Adm. direktør Jørn Neergaard Larsen:

”De offentlige udgifter er i år ca. 17.000 kr. højere pr. indbygger end indtægterne. For en almindelig dansk familie på fire personer er der således brugt 70.000 kr. mere, end hvad der er tjent. Den offentlige sektor er med andre ord tæt på at havne i tv-programmet Luksusfælden.

Alle, der har ansvar for en husholdnings økonomi, ved, at indtægter og udgifter skal følges ad. Konsekvenserne af at lade stå til ser vi i øjeblikket i Grækenland. Griber vi ikke ind nu vil det være uansvarligt, og udtryk for en ligegyldighed over for kommende generationer. En offentlig økonomi ude af balance vil underminere vilkårene for at drive virksomhed i Danmark.

Regeringens plan for genopretning af dansk økonomi er derfor et udtryk for helt nødvendig ansvarlighed. Men at sikre balance i de offentlige finanser er kun første skridt i den rigtige retning. Næste skridt er at gennemføre reformer, der kan skabe vækst og beskæftigelse i de private virksomheder, for det er kun herigennem, at Danmark kan skabe egentlig velstand.”

Arbejdsmarked
19. maj 2010
KONTAKT