Barsk besked fra Vismændene

Finanspolitiske forbedringer på 24 mia. kr. er langt fra tilstrækkelige, viser vismandsrapporten. Der må reformer til, mener DA

Vismændenes rapport til Det økonomiske Råds møde i dag viser meget store ubalancer i dansk økonomi de næste 30-40 år.

Adm. dir. Jørn Neergaard Larsen:

”Regeringen og oppositionen har fremlagt to oplæg med deres bud på, hvor der kan hentes 24 mia. kr. Men vismandsrapporten viser nu, at vores udfordringer er så massive, at det er et langt større beløb, der skal i spil. Det er ikke nok at arbejde en time mere om ugen. Der kræves snarere en time mere om dagen.

Der er udsigt til hårde år for dansk økonomi. Det offentlige forbrug er steget markant over de seneste mange år og har aldrig været større end nu. Den samlede styring af de offentlige udgifter er helt utilstrækkelig. Derfor skal der nye styringsinstrumenter til, som også vismandsrapporten påpeger.

Der er behov for vidtgående reformer og det skal ske hurtigt - jo før det gøres, jo mindre drastisk behøver indgrebene at være. Den dagpengereform regeringen lige har besluttet, er et første skridt i den rigtige retning, men langt fra nok. Vi kan ikke længere tillade os at vælge imellem de værktøjer, vi vil tage i brug, men må have hele kataloget på bordet”.

Arbejdsmarked
3. juni 2010
KONTAKT