Søvndal fejlciterer DA

Villy Søvndal har i dag i TV-avisen kl. 18.30 sagt, at DA ved fremlæggelsen af S-SF udspillet ’Fair løsning’ kaldte planen for en ”fremragende plan”. Det er ikke korrekt. Villy Søvndal henviste til citat i Jyllands Posten.

Jyllands Posten skrev d. 13. maj 2010 følgende:

”Adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Jørn Neergaard Larsen, roser S og SF for vilje til at tage fat på en genopretning af dansk økonomi, og han er begejstret for grundtanken om, at den ugentlige arbejdstid skal op. Men han er stærkt kritisk over for, hvad han ser som en række lunser til fagbevægelsen.

»Der er en stribe af forslag, som intet har at gøre med at forbedre danskernes økonomi, men som handler om at forbedre fagforeningernes økonomi. Det er økonomisk fuldstændigt uforståeligt, og hvis det er en del af et oplæg til trepartsforhandlinger, må jeg melde hus forbi. Vi kan ikke optage trepartsforhandlinger om at forbedre fagforeningernes økonomi,« siger Jørn Neergaard Larsen”.

Adm. dir., Jørn Neergaard Larsen:

”DA har fra første dag sagt, at det er glimrende, at der er nogle, der tager spørgsmålet om nødvendigheden af, at der arbejdes mere i Danmark op. Men vi har samtidig måtte sige, at planen som sådan er fuldstændig urealistisk og utilstrækkeligt.”

Arbejdsmarked
30. juni 2010
KONTAKT
Sekretariats- og økonomichef
Steffen Egebjerg
33 38 93 25
seg@da.dk