Flere nye praktikpladser i juni

Antallet af praktikpladser er steget med 19 pct. i perioden 1. januar til 30. juni 2010 i forhold til samme periode sidste år. 

Antallet af praktikpladssøgende elever er 9.100, hvilket er det højeste antal i år, viser nye tal fra Undervisningsministeriet. Ved sammenligninger over tid hen over året bør der tages højde for de sæsonudsving, der præger antallet af søgende. Tallene for praktikpladssøgende er traditionelt højere i månederne juni – juli, hvor mange afslutter grundforløbet, og tilsvarende mindre efterhånden som eleverne efter nyligt afsluttet grundforløb opnår praktikpladsaftale.

Chefkonsulent Simon Neergaard-Holm:

”Det er glædeligt, at fremgangen i antallet af praktikpladser er ved at bide sig fast. Det skaber ny optimisme for de unge, der har afsluttet deres grundforløb på erhvervsskolen og nu er i gang med at søge praktikplads. Mulighederne er blevet væsentlig bedre.

Vi forventer at se en nedgang i antallet af elever, der søger praktikplads, fordi de elever, der i juni har afsluttet deres grundforløb, har gode muligheder for at få en praktikplads.”

Uddannelse
9. august 2010
KONTAKT