Folkeskolen skal selv på skolebænken

Folkeskolens manglende resultater er udtryk for manglende udviklingsfokus – i folkeskolen og i den offentlige sektor, mener DA

Regeringen vil i dag på et møde på Marienborg udfolde de syv overordnede mål over for folkeskolens interessenter. Forslagene skal danne grundlag for konkrete forslag i november.

Direktør Henrik Bach Mortensen:

”Vi har en dyr folkeskole, der ikke leverer de resultater, som de unge, forældrene og erhvervslivet kan forvente.

Tiden er kommet, hvor folkeskolen selv må på skolebænken. Vi skal skabe en skole, der hele tiden lærer af de bedste resultater – uanset om det opnås på naboskolen eller i Finland.

Hovedproblemet er, at hverken kommunerne, lærerne eller skolebestyrelserne har de rigtige værktøjer og incitamenter til at skabe en udviklende folkeskole.

DA kan helt tilslutte sig regeringens syv mål som ramme for konkrete initiativer, ligesom vi helt tilslutter os, at danske skolebørn skal være blandt de dygtigste i verden. Men skal skolen være blandt de bedste til at lære fra sig, må skolen selv blive en lærende organisation.

Det manglende udviklingsfokus kendetegner store dele af den offentlige sektor, og det vil være godt, hvis regeringen og Folketinget i det videre arbejde med folkeskolen er bevidste om, at fremtidens udfordringer kun kan løses, hvis vi får en samlet offentlig sektor, der er udviklingsorienteret og hele tiden formår at løse opgaverne bedre og mere effektivt”.

Uddannelse
29. september 2010
KONTAKT