Danmarks dygtigste lærling skal i VM-træningslejr

Ekstra gulerod ved DM for elever og lærlinge skal sikre Danmark VM-guld i efteråret.

I denne uge afgøres det, hvilke elever og lærlinge inden for erhvervsuddannelserne, der kan kalde sig Danmarksmester 2011. Det sker, når landets dygtigste elever fra i morgen og til og med lørdag kæmper om titlen i Odense Congress Center.

34 forskellige erhvervsuddannelser er repræsenteret, og mesterskabet giver de unge chancen for at vise deres talenter og de mange muligheder, der åbner sig ved at tage en erhvervsuddannelse.

Flere af de danske mestre repræsenterer Danmark ved WorldSkills i London senere på året. WorldSkills er VM for unge håndværkere

Arbejdsgiverforeningens Jubilæumsfond vil give de bedste danske elever et økonomisk tilskud på mellem 100.000 – 200.000 kr. til træningen op til WorldSkills.

Formand for Dansk Arbejdsgiverforening og Arbejdsgiverforeningens Jubilæumsfond Torben Dalby Larsen:

”Det er ofte millimeter og mange timers træning, der afgør om eleven kan stille sig øverst på sejrsskamlen, når der afholdes verdensmesterskaber. Derfor vil DA betale en træningslejr for 1-3 bedste elever og lærlinge, der bliver udtaget til det kommende WorldSkills.

Ved at sætte fokus på DM i Odense i denne uge og WorldSkills i efteråret viser vi, at erhvervsuddannelserne indeholder store faglige og personlige udfordringer, som er helt på linje med andre ungdomsuddannelser.

Det er et initiativ, som Arbejdsgiverforeningens Jubilæumsfond støtter, fordi vi her igennem kan være med til at tiltrække flere unge til erhvervsuddannelserne og derved få flere kompetencer til at løfte Danmark ind i fremtiden.”

Uddannelse
26. januar 2011
KONTAKT
LINKS
SkillsDenmark