En 60-årig kvinde bliver nu 84

Middellevetiden for både mænd og kvinder er på bare et år steget med et halvt år. Øget sundhed slår nu igennem, og baner vejen for en senere tilbagetrækning.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik, lever danskerne længere end nogensinde før. Faktisk accelererer stigningen i levetiden, så den sidste år steg med 0,5 år for begge køn.

Det er en usædvanlig stor ændring, og man skal tilbage til midt i 1990’erne for at finde en stigning af tilsvarende omfang. 60-årige mænd kan nu se frem til at blive 80,7 år i gennemsnit, mens 60-årige kvinder vil blive 83,7 år i gennemsnit.

Erik Simonsen, chefkonsulent:

”Danskerne bliver sundere og sundere og de har et arbejdsliv som er i verdensklasse. Det øger naturligvis danskernes levealder, og accelerationen i levealderen aktualiserer behovet for en reform, der markant hæver vores tilbagetrækningsalder.

Det er på tide, at den forløjede debat om behovet for en efterlønsordning af helbredsmæssige grunde bliver genstand for fakta, så alle kan se, at vi både kan og bør hæve tilbagetrækningsalderen fra arbejdsmarkedet hurtigst muligt.

Det er ikke muligt at finansiere en tidlig tilbagetrækning for raske og arbejdsdygtige mennesker – og det er heller ikke rimeligt.”

Arbejdsmarked
17. februar 2011
KONTAKT
Underdirektør
Erik E. Simonsen
33 38 94 13
ees@da.dk
LINKS
Danmarks Statistik