SF vil sende yderområder på pension

Hvis efterlønnen ikke fjernes, vil den om 10 år ramme yderområderne hårdt og fjerne op til hver femte i arbejdsstyrken. Men SF mener tværtimod det en økonomisk katastrofe for yderområderne, hvis efterlønnen ikke bevares.

SF har i dag kaldt indenrigsministeren i samråd, fordi nye tal viser, at der er udsigt til, at særligt yderområderne vil blive drænet af efterlønnen om 10-15 år.

Som begrundelse for samrådet skriver Meta Fuglsang: ”Jeg vil gerne have svar på, hvordan regeringen vil sikre, at efterlønnen ikke vil medføre en økonomisk katastrofe i yderområderne. Derfor hiver jeg Indenrigsministeren i samråd i dag. Jeg ønsker også en oversigt over, hvordan en afskaffelse af efterlønnen konkret vil ramme yderområderne og et svar på, om ministeren mener, det er økonomisk ansvarligt, at en efterlønsreform betyder større udgifter for yderkommunerne"

Chefkonsulent Erik Simonsen:

”SF tror åbenbart, at man hjælper yderområderne ved at sende flest mulig på pension. Hvis det er partiets tilgang til Danmarks vækstudfordringer, så er der intet indhold i, at man ønsker at skabe større vækst i yderområderne.

Det er et tværtimod et meget farligt signal til virksomhederne om, at de skal tænke sig godt om, før de overvejer at starte produktion op i yderområderne.

Efterlønsreformen får først effekt om fem-ti år, og det er derfor helt i skoven at argumentere med stigning i den ledighed i yderområderne, som krisen kortvarigt har skabt. Hvis man argumenterer mod langsigtede strukturreformer på baggrund af kortsigtede konjunkturudsving, så bliver det svært at få en fornuftig debat om, hvordan vi skaber vækst i fremtidens Danmark.

I stedet for at give op og sende arbejdsstyrken på efterløn skulle SF hellere komme med fornuftige bud på, hvordan også yderområderne kan være konkurrencedygtige i en international verden”.

Arbejdsmarked
24. februar 2011
LÆS MERE
Agenda: Pensions bølge skævvrider landet
LINKS
SF's hjemmeside: SF hiver indenrigs­ministeren i samråd om efterløn