Ungdomsledighed lav i Danmark

Ledigheden blandt unge er fortsat en af de laveste i EU. Når Arbejderbevægelsens Erhvervsråd påstår, at Danmark ligger i den tunge ende, er det kampagneøkonomi.

Danmark gik ind i finanskrisen med en ekstrem lav ledighed blandt unge, og Danmark har stadig en relativ lav ledighed blandt unge i EU.

Der er kun fire lande, der har en lavere ungeledighed end Danmark – 22 lande har en højere ledighed. Gennemsnittet for ungeledigheden i EU er ca. en halv gange højere end i Danmark.

Halvdelen af de unge ledige er studerende på jagt efter studiejob.

KILDE: EURO.STAT (AKU)

Underdirektør Erik Simonsen:

”En krise af et sådant omfang, som vi har oplevet de seneste år, giver færre jobåbninger, og det rammer de unge, der skal ud på arbejdsmarkedet.

Men heldigvis var ledigheden hos de unge ekstrem lav, da krisen startede. Når Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i dag hævder, at ”Udviklingen i ungdomsarbejdsløsheden fra før krisen placerer Danmark i den tunge ende i europæisk sammenhæng, kun overgået af nationer som Spanien, Irland, Grækenland og enkelte østeuropæiske lande”, så er der tale om kampagneøkonomi.

Halvdelen af de unge, der mangler job, er studerende, der er på udkig efter et studiejob. At de ikke kan finde er studiejob, er selvfølgelig et problem, men er trods alt ikke samme problem, som færdiguddannede, der har svært ved at finde deres første job”.

Mere viden

Halvdelen af de unge ledige er studerende.

Arbejdsmarked
5. september 2011
KONTAKT
Underdirektør
Erik E. Simonsen
33 38 94 13
ees@da.dk
LÆS MERE
Mere viden