Nyt Folketing med reformflertal

Det bliver en kæmpeopgave for nyt Folketing og ny regering at sikre Danmark som hjemsted for et erhvervsliv i hård global konkurrence, mener DA.

Folketingsvalget fører til regeringsskifte. Men stort flertal for at gennemføre de aftalte ændringer af efterløn og fastholde dagpengeforliget.

Adm. direktør Jørn Neergaard Larsen:

”Det er monumentale udfordringer, der venter det nye Folketing og den nye regering, som er på vej.

Langt de fleste job kan flyttes til andre lande. Skal vi skabe nye job i den private sektor i tilstrækkeligt tempo, så er det alle dele af det danske samfund, der skal have en produktivitet, der lever op til konkurrencen fra de bedste i Europa, Asien og Amerika.

De private virksomheder etablerer sig i de lande, hvor der arbejdes langsigtet og forudsigeligt med at skabe et konkurrencedygtigt samfund.   

Derfor må hele den offentlige sektor indstille sig på at skulle leve op til de samme krav, som møder de private virksomheder, nemlig bedre service for færre ressourcer.

Og derfor kan vi ikke fortsætte med at betale overførselsindkomster til 800.000 voksne danskere i den arbejdsdygtige alder.

Og derfor kan vi ikke fortsætte med f.eks. at have en af verdens dyreste folkeskoler, der ikke leverer en af verdens bedste undervisninger.

For de private arbejdsgivere er det tilfredsstillende, at valget har sammensat et Folketing med et meget markant flertal for at gennemføre den reform af efterlønnen, som blev aftalt tidligere i år. Der er ligeledes også et markant flertal for de reformer af dagpengesystemet, der blev gennemført i forbindelse med genopretningspakken.

Der venter det nye Folketing hårdt arbejde forude. Skal Danmark være hjemsted for et erhvervsliv i hård global konkurrence, skal Folketinget i reformarbejdstøjet.”

Arbejdsmarked
16. september 2011
KONTAKT