Praktikpladskø skyldes ikke færre uddannelsesaftaler

Virksomhederne opretter stort set lige så mange praktikpladser som sidste år, så praktikpladskøen skyldes ikke, at virksomhederne har lukket døren i.

Der var i februar 2012 9.400 praktikpladssøgende elever. Det er en stigning på 20 pct. i forhold til året før. Af de praktikpladssøgende elever var knapt 3.900 i skolepraktik ved udgangen af februar.

I de foregående 12 måneder er der indgået knapt 47.200 uddannelsesaftaler på erhvervsuddannelserne. Det er et fald på to pct. i forhold til samme periode sidste år.

Chefkonsulent Simon Neergaard-Holm:
”Det er opsigtsvækkende, at mere end 9.000 elever søger praktikplads på trods af, at virksomhederne fortsat opretter mange praktikpladser.

Der tegner sig en strukturel ubalance på praktikpladsområdet, fordi mange elever over 25 år bliver registreret som praktikpladssøgende. Forklaringen skal findes i, at flere unge ledige under 30 år, der tidligere havde et ufaglært arbejde, nu søger ind på erhvervsuddannelserne. Det gør de på grund af krisen, og fordi jobcentrene nu giver uddannelsespåbud til unge under 30 år på offentlig ydelse.

Praktikpladsmarkedet kan ikke løse ledighedsproblemet for alle unge under 30 år. Det er praktikpladssystemet ikke gearet til. Det henvender sig til alle de unge elever fra folkeskolen med motivation og kvalifikationer til at komme helt i mål med deres uddannelse.”

Mere viden

Agenda: Boom i praktikpladskø skyldes ikke færre praktikpladser

Uddannelse
11. april 2012
KONTAKT
LÆS MERE
Mere viden
LINKS
Seneste praktikplads­statistik