Ombudsmand afdækker halvfærdig lov om egnethed til tekniske skoler

Fremover skal unges kvalifikationer vurderes inden de kommer på teknisk skole. Men Folketinget glemte de unge, der har forladt folkeskolen.

Folketinget vedtog i 2010, at alle unge, der forlader folkeskolen skal vurderes i forhold til, om de er parate til at gå i gang med den valgte uddannelse.

Men Folketinget glemte at forholde sig til, hvad der skal ske med de unge, der allerede havde forladt folkeskolen før loven blev vedtaget.

Det har nu ført til, at Folketingets Ombudsmand har underkendt, at en teknisk skole afviste en elev med henvisning til at han helt åbenbart manglede faglige kvalifikationer for at kunne gennemføre uddannelsen.

Chefkonsulent Simon Neergaard-Holm:

”Det er nok gået lidt hurtigt for politikerne, da man vedtog loven vurdering af ”uddannelsesparathed”.

Der er rigtig, rigtig mange yngre, som ikke har fået en kompetencegivende uddannelse. Vi ser meget gerne, at mange af dem kommer i gang med f.eks. en erhvervsuddannelse. Men erhvervsskolerne har ikke en chance for at løfte den opgave på en forsvarlig måde, hvis de ikke har en mulighed for at tage stilling til, om ansøgerne også har forudsætninger for at kunne gennemføre.

Nu hvor Ombudsmanden har talt, så er den eneste logiske løsning at rette op på den halvfærdige lov og sikre, at skolerne også får mulighed for at vurdere de ansøgere, der har forladt folkeskolen tidligere.”

Artikel i JP: Ingen kan være for dum til teknisk skole

Uddannelse
30. april 2012
KONTAKT
LÆS MERE
Mere viden