Dagpengereformen skal ikke rulles tilbage

Kravet om 52 ugers beskæftigelse for at få dagpenge er en del af den reformdagsorden, som er nødvendig for at sikre et velstående og konkurrencedygtigt Danmark.

Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance vedtog i foråret 2010 en reform af arbejdsløshedsdagpengene, som blandt andet indebar, at dagpengeperioden blev reduceret til 2 år, og kravet om beskæftigelse for at kunne genoptjene ret til dagpenge blev øget fra 26 uger til 52 uger inden for en periode på 3 år.

Med reformen kom det danske dagpengesystem på niveau med f.eks. de andre nordiske lande.

I dagens 1. maj taler stilles der krav om at rulle dagpengereformen tilbage, således at genoptjeningskravene ændres fra 52 uger til 26 uger.

Adm. direktør Jørn Neergaard Larsen

”Dansk økonomi er ude af balance. Underskuddet på de offentlige finanser er meget stort, og det vil det også være i fremtiden. Danmark har tabt næsten 200.000 private arbejdspladser de sidste 4 år.

Skal det lykkes at vende udviklingen, så er det nødvendigt med omfattende reformer af det danske samfund. Det arbejde tog den tidligere regering fat på, og den nuværende regering klart har meldt ud, at den har til hensigt at fortsætte reformerne.

I det lys er en tanke om at rulle dele af dagpengereformen tilbage et fuldstændig forkert svar. Vi har brug for at øge arbejdsstyrken med 140.000 – 200.000 for at genskabe væksten i Danmark. Svaret på den udfordring er ikke at reducere arbejdsstyrken med tusinder af personer.

DA bidrager gerne til at regeringen lykkes med at få gennemført de nødvendige reformer. Der er ingen logik i at gå baglæns, og dermed øge ubalancen i dansk økonomi. Det vil komme alle danskere til skade.”

Arbejdsmarked
1. maj 2012
KONTAKT