Danmark i historisk svag konkurrencesituation

Vismænd beskriver Danmarks konkurrenceposition som historisk svag

Vismandsrapporten, der i dag blev diskuteret på det økonomiske råds møde, indeholder en barsk beskrivelse af både europæisk og dansk økonomi.

I rapporten hedder det bl.a. at Danmark befinder sig i en historisk svækket konkurrenceposition.

Adm. dir. Jørn Neergaard Larsen:

”Gennemgangen af økonomien viser, at vi har brug for en mærkbar forbedring af konkurrenceevnen her og nu. Der er flere årsager til, at vi står i en så ringe konkurrencesituation, men det ændrer ikke på, at vi ikke kan få den vækst i beskæftigelsen, vi har brug for, hvis ikke vi kan gøre dansk produktion billigere i forhold til de lande, vi konkurrerer med.

Samtidig med, at der er behov for at gøre noget her og nu, så skal vi se længere frem end til 2020. Vismandsrapporten dokumenterer, at der venter os alvorlige problemer efter 2020, og det er derfor uansvarligt at styre ensidigt efter balance i økonomien i 2020.

De nødvendige reformer bør gennemføres så hurtigt som muligt. Vismandsrapporten viser, at jo længere vi venter, jo svagere effekt. Hvis vi udskyder løsningen på problemerne skal der meget skrappere midler til – det kan ikke være i nogens interesse”.

Mere viden

Dansk Økonomi, Forår 2012

Arbejdsmarked
29. maj 2012
KONTAKT
LÆS MERE
Mere viden