Praktikpladssituationen er stabil

Der indgås fortsat mange uddannelsesaftaler i Danmark.

Nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at der i november måned 2012 blev indgået lidt flere aftaler end i november sidste år. Godt 4.000 aftaler blev der lavet i november 2012 og det svarer til en stigning på 5 pct. I de seneste 12 måneder er der indgået næsten 46.000 uddannelsesaftaler. Det er et lille fald på 2 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Der var 9.599 praktikpladssøgende elever ultimo november 2012. Heraf var alene 4.620 elever i skolepraktik, selv om de fleste elever har mulighed for at fortsætte i skolepraktik.

Chefkonsulent Simon Neergaard-Holm:

”Det er meget tilfredsstillende, at 2012 forventes at slutte på samme antal uddannelsesaftaler som sidste år. Stabiliteten er især glædelig, når man medtænker den økonomiske afmatning, de tabte markedsandele i forhold til udlandet og den vigende produktivitet.

Situationen er dog stadig sådan, at der optages flere elever, end der er praktikpladser til. Det er derfor positivt, at flere elever fortsætter i skolepraktik, indtil de indgår en uddannelsesaftale.”

Mere viden

Børne- og Undervisningsministeriet: Praktikpladsstatistik november 2012

Uddannelse
10. januar 2013
KONTAKT
LÆS MERE
Mere viden