Hurtig gennemførelse af skolereform kan redde erhvervsuddannelserne

Folkeskolereformen er en afgørende brik i at redde erhvervsuddannelserne, men det haster, mener DA

Der er i dag indgået et bredt forlig om en reform af folkeskolen, hvor der bliver meget mere rum for faglig læring til alle elever.

Reformen stiller også i udsigt, at der senere indledes forhandlinger om at fremrykke uddannelsesparathedsvurderingen til 8. klasse, og at folkeskolens afgangsprøver skal have øget betydning for optagelse på ungdomsuddannelserne.

Det er en forudsætning for de oplæg til en erhvervsuddannelsesreform, som blandt andre LO og DA har foreslået.

Adm. direktør Jørn Neergaard Larsen:

”Det er en god dag for danske virksomheder, der kan se frem til, at fremtidens medarbejdere får et væsentligt stærkere fundament med fra folkeskolen.

Uanset om virksomhederne tager imod medarbejderne som elever eller som færdiguddannede, så er det fundament, som folkeskolen lægger, helt afgørende.

Vi står lige nu med et erhvervsuddannelsessystem, der er ved at bryde sammen, og regeringen har annonceret, at der kommer et forslag efter sommerferien. Men erhvervsuddannelserne kan kun reddes, hvis folkeskolen får mulighed for at sikre, at der kun afleveres elever til ungdomsuddannelserne, der kan læse og regne – og eleverne skal være uddannelsesparate og afklarede om valg af uddannelse.

Derfor haster en gennemførelse af folkeskolereformen.

Reformen følger efter forårets opgør om arbejdstid og skal sikre, at en af verdens dyreste folkeskoler også bliver en af verdens bedste.

Forældre og elever har netop været igennem en langvarig konflikt. De tog denne udfordring med stor tålmodighed. De har nu en berettiget forventning om, at Folketinget hurtigst muligt skaber resultater.”

Uddannelse
7. juni 2013
KONTAKT
LÆS MERE
Aftale mellem DA og LO om reform af erhvervsud­dannelserneAftale mellem Regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti om et fagligt løft af folkeskolen