Der er masser af praktikmuligheder for elever på erhvervsskoler

Alt for mange unge fravælger muligheden for at fortsætte uddannelsen på de nye praktikcentre, mener DA.

Undervisningsministeriet har i dag offentliggjort de seneste praktikpladstal for juli 2013. 79.000 elever er – efter at have afsluttet det indledende grundforløb - godt i gang med et hovedforløb til en erhvervsuddannelse. Det er en stigning på tre procent i forhold til juli sidste år.

Langt de fleste af disse elever - 71.000 - har en uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed. Resten af eleverne har valgt at fortsætte deres erhvervsuddannelse i praktik i et af de nye praktikcentre, som skal styrke skolepraktikken og hjælpe de unge med kortere eller længere praktikforløb hos arbejdsgiverne.

5.400 elever har til gengæld stoppet deres uddannelse og hverken er i virksomhedspraktik eller i praktik i et af de nye praktikcentre. Af disse 5.400 elever har de 4.800 mulighed for at fortsætte deres uddannelse i de nye praktikcentre, mens 600 elever må skifte uddannelse for at fortsætte.

Chefkonsulent Simon Neergaard-Holm:

”Det er positivt, at mere end 70.000 elever på erhvervsuddannelserne er i praktik i en virksomhed. På trods af økonomisk krise og usikkerhed om den fremtidige tilgang af ordrer og opgaver opretter de danske virksomheder fortsat mange praktikpladser.

Modsat er det beklageligt, at omkring 5.000 elever har valgt at opgive deres uddannelse.

De nye praktikcentre kunne ellers have hjulpet disse elever med at få en erhvervsuddannelse, og få kortere eller længere praktikforløb hos arbejdsgivere. Men ved at fravælge muligheden, forringer de unge deres muligheder for at få en uddannelse, og få kontakt til arbejdsgiverne.”

Mere viden

UVM: Seneste praktikpladsstatistik juli 2013

Uddannelse
9. september 2013
KONTAKT
LÆS MERE
Mere viden