Myten om de 12.000 praktikpladssøgende

Langt de fleste elever er i praktik. Kun 500 elever kan ikke fortsætte deres ønskeuddannelse.

Undervisningsministeriet har i dag offentliggjort de nye praktikpladstal.

Langt de fleste elever på erhvervsskolerne har en praktikplads. Ikke mindre end 73.000 elever har en praktikplads i en virksomhed. Kun 7.000 elever var i skolepraktik i august 2013 i et af de nye praktikcentre på erhvervsskolerne og mange af disse elever kommer i praktik i en virksomhed på et senere tidspunkt.

Der er 4.800 elever, der ikke er i virksomhedspraktik eller skolepraktik. Men langt de fleste af disse elever kunne fortsætte deres uddannelse i skolepraktik, hvis de vil. Kun 500 elever må skifte uddannelse, fordi den uddannelse, som de er i gang, er så lille, at den ikke udbydes med skolepraktik.

Chefkonsulent Simon Neergaard-Holm:

”De nye tal fra Undervisningsministeriet bør være med til at aflive myten om, at der er 12.000 elever, der søger en praktikplads og derfor ikke kan fortsætte deres uddannelse.

Det rigtige billede er derimod, at langt de fleste af de 12.000 elever kan fortsætte deres uddannelse. 7.000 elever har også taget imod et tilbud om skolepraktik, mens 5.000 elever har valgt at arbejde som ufaglært eller gå i gang med en anden uddannelse, mens de fortsat søger praktikplads. Det kloge valg for disse elever er at fortsætte deres uddannelse i praktikcentret.”

Uddannelse
7. oktober 2013
KONTAKT
LINKS
Praktikpla­dsstatistik august 2013