DA: Valget bør handle om, hvordan vi ruster Danmark til vækst

DA byder valget velkomment og opfordrer til, at de næste tre uger kommer til at handle om, hvordan vi bedst ruster Danmark til vækst.

Adm. direktør Jørn Neergaard Larsen:

”Den helt store udfordring for et nyt Folketing bliver at sikre, at Danmark får del i den vækst, der venter lige om hjørnet. For Danmark er ikke klar til et opsving. Både det danske arbejdsmarked og det danske uddannelsessystem indeholder hver for sig og til sammen meget store barrierer for vækst. For mange danskere arbejder for lidt, og alt for få danskere uddannes med kompetencer, som vi ved, vi skal bruge, hvis vi skal skabe vækst i Danmark. Herunder tager alt for få en relevant erhvervsuddannelse.

DA har netop offentliggjort en analyse, som viser, at udlændinge har sat sig på 75 pct. af de godt 40.000 nye job, der er kommet til siden 2011. Det skyldes bl.a., at de politisk fastsatte sociale ydelser i mange tilfælde er højere end de overenskomstfastsatte mindstelønninger. Og derfor kan det ikke i tilstrækkelig grad betale sig for danskere at tage et arbejde. Den udfordring er helt central i den kommende valgkamp og for Danmarks vækstmuligheder fremover.”

Mere viden

Privat jobvækst er båret af udlændinge

Arbejdsmarked
27. maj 2015
KONTAKT
LÆS MERE
Mere viden