DA klar til 3-partsforhandlinger

DA stiller naturligvis op, hvis en kommende regering inviterer til en drøftelse af de kæmpe udfordringer, der venter Danmark i de kommende år.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, meddelte i dag, at han indkalder arbejdsmarkedets parter til nye trepartsdrøftelser, hvis blå blok får flertal efter valget.

Adm. direktør Jørn Neergaard Larsen:

”DA stiller naturligvis gerne op, hvis en kommende regering inviterer til drøftelser, og bidrager til at skabe et fælles og realistisk billede af, hvilke kæmpe udfordringer Danmark står over for i de kommende år.

Danmarks helt store og overordnede problem er, at vi har alt for mange danskere uden for arbejdsmarkedet. Var vi lige så gode som svenskerne til at inkludere mennesker på arbejdsmarkedet, ville de offentlige kasser årligt spare ca. 60 mia. kr.

Uddannelse er også et emne af afgørende betydning. I dag får alt for mange unge ikke de rigtige uddannelser, det vil sige den type uddannelser, som erhvervslivet efterspørger.

Ønsker en kommende regering at drøfte social dumping, tager vi også gerne en diskussion om det, særligt set i lyset af, at Danmark i de kommende år bliver helt afhængig af udenlandsk arbejdskraft. Men vi mener ikke, at de reelle problemer med social dumping er så store, som de er blevet udlagt.”

Arbejdsmarked
14. juni 2015
KONTAKT