TILLYKKE MED VALGET – VI GLÆDER OS TIL SAMARBEJDET

Danskerne har i går valgt et nyt folketing. Blå blok ser ud til at kunne samle flertal til at danne regering. DA ønsker Danmark et stort tillykke med valget. Og minder om, at den nye regerings vigtigste opgaver bliver at ruste Danmark til vækst. Ellers ender endnu et opsving i ingenting.

Adm. direktør Jørn Neergaard Larsen:

”DA ser frem til at samarbejde med den nye regering om, at løfte den kæmpe udfordring, som blev båret frem under valgkampen: At ruste Danmark til vækst.

Alt for mange virksomheder kan allerede nu ikke få den arbejdskraft, de behøver. Det skal tages dybt alvorligt. Får virksomhederne ikke kvalificeret arbejdskraft, vil endnu et opsving ende i ingenting.

Det er helt centralt, at den nye regering gør det til sin vigtigste opgave, at få flere unge og voksne ind på arbejdsmarkedet. Det kræver, at det altid er økonomisk attraktivt at tage et arbejde, og at flere unge tager en erhvervsuddannelse.

Indtil nu har Danmark kunnet holde gang i vækstmotoren ved at tiltrække gode kollegaer fra udlandet. Det er glædeligt. Og det vil vi også være stærkt afhængige af i fremtiden. Men fremover vil mange af de lande, som hidtil har leveret arbejdskraft, selv få brug for den. Det er derfor nødvendigt at få flere danskere i job.

DA er klar til at påtage sig sin del af ansvaret, og jeg tror på, at den kommende regering vil det samme.”

Arbejdsmarked
19. juni 2015
KONTAKT