For mange elever fravælger praktikgarantien

Næsten 2.000 elever går i stå med deres erhvervsuddannelse, selv om de kunne fortsætte i et praktikcenter.

Elever, der ikke har en praktikplads i en virksomhed, behøver ikke at opgive deres erhvervsuddannelse. Eleverne kan fortsætte deres uddannelse i praktik i et praktikcenter (skolepraktik). De fleste elever, der fortsætter i praktik i praktikcenter, kommer i praktik i en virksomhed inden uddannelsen afsluttes.

De nye praktikpladstal fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling viser, at næsten 2.000 elever ikke gør brug af denne praktikgaranti, selv om de har adgang til at fortsætte deres uddannelse.

Godt 70.000 elever har en uddannelsesaftale med en virksomhed, mens 7.000 elever er i gang med praktik i et praktikcenter.

Chefkonsulent Simon Neergaard-Holm:

”Det er rigtigt ærgerligt, at næsten 2.000 elever er gået i stå med deres uddannelse, fordi de har droppet praktik i et praktikcenter.

Vi ønsker selvfølgelig, at alle elever kommer i praktik i en virksomhed, men heldigvis kan vi se, at langt de fleste elever, der må vælge praktikcenteret, i løbet af deres praktik kommer ud i en virksomhed. Det skyldes, at eleverne kan indgå praktikophold af kortere varighed – de såkaldte delaftaler og restuddannelsesaftaler.

Dropper man praktik i et praktikcenter øger man risikoen for, at man ikke gør sin uddannelse færdig.

Vi ved godt, at det kan være frustrerende for elever forgæves at søge en praktikplads, men når den ikke lige er der, er praktik i praktikcenter et godt alternativ, der fører videre til en praktikplads på et senere tidspunkt.”

Uddannelse
29. januar 2016
KONTAKT
LINKS
Nye praktikpladstal