Markant flere praktikpladser i det private

Nye praktikpladstal fra Undervisningsministeriet viser, at der på en lang række erhvervsuddannelser bliver oprettet flere praktikpladser. Det er særligt de private virksomheder, der tager flere elever end tidligere.

Undervisningsministeriet har i dag offentliggjort de seneste praktikpladstal. Her fremgår det, at der på en lang række erhvervsuddannelser er blevet bedre muligheder for, at de unge kan finde en praktikplads. Alt i alt er antallet af oprettede praktikpladser i 2016 faldet en smule i sammenligning med 2015, men i det private erhvervsliv er der betydelig fremgang.

  • I 2016 blev der sammenlagt oprettet 43.758 praktikpladser. Det er et lille fald på 1 procent i forhold til 2015, hvor tallet var 44.381.
  • I private virksomheder blev der i 2016 oprettet 30.863 praktikpladser. Det svarer til en stigning på 7 procent i forhold til 2015, hvor tallet var 28.850.

Chefkonsulent Karina Beg Poulsen:

”Det er glædeligt at se, at der inden for mange erhvervsuddannelser oprettes flere praktikpladser. Og så er jeg selvfølgelig glad for at se, at det særligt er de private virksomheder, der trækker tallene i den rigtige retning.

Vi vil rigtig gerne have flere af de unge til at vælge en erhvervsuddannelse, og her spiller det naturligvis en vigtig rolle, at de føler sig trygge ved, at hvis de gør en indsats på skolen, så kan de også komme i praktik på en virksomhed. De nye tal viser, at det er der i dag rigtig gode muligheder for.”

Mere viden

Undervisningsministeriet: En række erhvervsuddannelser giver gode muligheder for praktik

Uddannelse
3. marts 2017
KONTAKT
Chefkonsulent
Karina Beg Poulsen
33 38 92 41
kbp@da.dk
LÆS MERE
Mere viden