Nyt DF-forslag er erhvervsuvenligt

Lovforslag, der skal gøre det sværere for virksomhederne at ansætte kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, rammer både virksomheder og velfærdssamfundet.

Dansk Folkeparti har i dag fremlagt et lovforslag, der vil hæve indtægtsgrænsen i den såkaldte beløbsordning fra de nuværende 400.000 kr. til 500.000 kr.

Beløbsordningen gør det muligt for udlændinge fra lande uden for EU at få opholdstilladelse i Danmark, hvis de kan fremvise en kontrakt hos en dansk virksomhed, hvor årsindtægten overstiger det fastsatte beløb.

Der er i dag ca. 5.000 fuldtidsbeskæftigede udlændinge i Danmark på beløbsordningen.

Adm. direktør Jacob Holbraad:

”Dansk Folkepartis forslag er decideret erhvervsuvenligt. Virksomhederne har i den grad brug for kvalificeret arbejdskraft, og det behov vil kun stige. Det er derfor komplet uforståeligt, at de nu igen ønsker at stramme beløbsordningen.

Dansk Folkeparti har allerede sammen med store dele af oppositionen ad flere omgange gjort det sværere for virksomhederne at ansætte dygtige udlændinge.

Det er forkert, at man nu ønsker at gå skridtet videre med nye stramninger, da det i sidste ende er det danske velfærdssamfund, der betaler regningen for den manglende arbejdskraft.

De udlændinge, som kommer til Danmark for at arbejde på en erhvervsordning som beløbsordningen, yder hvert år et positivt bidrag på 62.000 kr. til den danske statskasse.

Udenlandsk arbejdskraft er derfor en entydigt god forretning for danskerne og det danske velfærdssamfund.”

Mere viden

Link til lovforslag

Link til Agenda analyse om erhvervsordninger

Arbejdsmarked
15. marts 2017
KONTAKT
Adm. direktør
Jacob Holbraad
33 38 93 00
jah@da.dk
LÆS MERE
Mere viden