DA og LO er enige om ny overenskomst

DA og LO har nu efter fire dages forhandlinger godkendt forligsmandens mæglingsskitse. Skitsen skal føre til det samlede mæglingsforslag, der skal til afstemning blandt lønmodtagere og arbejdsgivere. Skitsen indeholder ansvarlige lønstigninger, efteruddannelse, større fleksibilitet og familiepolitiske elementer.

Mæglingsskitsen indeholder de vilkår, der skal gælde for de overenskomster, hvor det ikke har været muligt at forhandle sig til et forlig.

Mæglingsskitsen omfatter ca. en halv million lønmodtagere på DA/LO-området. Men 92 pct. af lønmodtagerne har selv været i stand til at nå til enighed om en overenskomst.

Mæglingsskitsen vil typisk være identisk med det kommende mæglingsforslag, der skal til afstemning blandt lønmodtagere og arbejdsgivere.

Adm. direktør Jacob Holbraad:

”Det er glædeligt, at vi nu har fået en samlet overenskomstløsning, der løber over tre år. Det er vigtigt for virksomhederne, fordi det gør dem i stand til at planlægge og prioritere på grundlag af en kendt ramme.

Vi har fået en løsning, der er afbalanceret, og som er til gavn for både virksomheder og lønmodtagere. Den nye overenskomst rummer større fleksibilitet for virksomhederne og en række goder til lønmodtagerne.

Langt det meste af aftalen er virksomhederne og lønmodtagerne selv blevet enige om. Det er meget tilfredsstillede og viser styrken ved, at vi i Danmark selv forhandler vores løn- og ansættelsesvilkår.

Det går bedre for de private virksomheder i forhold til tidligere, og det bærer forligene selvfølgelig præg af. Men de er naturligvis fuldt forsvarlige.”

Personale og administration
23. marts 2017
KONTAKT
Adm. direktør
Jacob Holbraad
33 38 93 00
jah@da.dk