Vi er klar til disruptionsrådet

DA glæder sig til regeringens disruptionsråd. Vi er allerede i gang med at tilpasse dagpengesystemet til fremtiden, og den omstilling skal vi videre med.

Regeringen har i dag inviteret DA og en række andre deltagere til at være med i ”Partnerskab for Danmarks fremtid”, populært kaldet Disruptionsrådet.

Partnerskabet skal drøfte og analysere fremtidens arbejdsmarked. Hensigten er at blive så godt rustet som muligt til at udnytte fremtidens teknologiske landvindinger.

Adm. direktør Jacob Holbraad:

”Jeg glæder mig meget til arbejdet. Vi skal nu lægge byggestenene til fremtidens Danmark. Vi skal styrke vores evne til at udnytte fordelene ved den teknologiske udvikling, og alle danskere skal kunne høste en gevinst af de nye muligheder.

Når forandringens vinde blæser, bygger vi ikke læhegn i Danmark. Vi bygger vindmøller. Og det har været med til at skabe fundamentet for vores velstand.

Vi har et velfungerende og fleksibelt arbejdsmarked. Det et godt udgangspunkt. Men vi kan altid blive bedre, så vi er endnu bedre rustet til at møde de forandringer, der med garanti vil komme.

Jeg ser frem til, at Partnerskabet i første omgang går efter at afdække fakta: Vi skal vide, hvad globalisering og teknologiske forandringer betyder for arbejdsmarkedet, vores velstand og velfærd.

Forleden fremlagde Beskæftigelsesministeren sammen med bl.a. DA og LO et forslag til, hvordan dagpengesystemet bliver bedre til at favne freelancere og selvstændige. Vi er altså allerede i fuld gang med at tilpasse arbejdsmarkedet til en fremtid, hvor vi i højere grad er beskæftiget på andre måder end den traditionelle.

Lad os komme videre med dette vigtige arbejde.”

Arbejdsmarked
1. maj 2017
KONTAKT
Adm. direktør
Jacob Holbraad
33 38 93 00
jah@da.dk
LINKS
Disrupti­onsrådets kommissorium