Godt at børnepasning nu bliver mere fleksibel

I nyt initiativ fra regeringen får forældre, der arbejder f.eks. om aftenen, en kærkommen mulighed for at få deres børn passet. Det er godt, men vi bør kunne forvente mere af kommunerne.

Regeringen foreslår i udspil om dagtilbud, at alle familier, der har behov for pasning uden for dagtilbuddenes normale åbningstid, skal have ret til et såkaldt kombinationstilbud.

Kombinationstilbuddet omfatter en deltidsplads i et dagtilbud og et tilskud til yderligere pasning fra kommunen. Tilskuddet kan familien for eksempel bruge til at ansætte en privat børnepasser til at passe deres børn om aftenen, natten eller i weekenden, mens forældrene er på arbejde.

Chefkonsulent Berit Toft Fihl:

”Det er prisværdigt, at Regeringen har valgt at lytte til de forældre, der ikke har et 8-16-arbejde. Når vi har et moderne og fleksibelt arbejdsmarked, skal vi selvfølgelig også have moderne og fleksible pasningstilbud.

Ikke desto mindre, så er der lang vej igen. Vi bør kunne forvente, at kommunerne indretter deres dagtilbud efter borgernes behov, så forældre kan sende deres børn i institution, uanset om de tager på arbejde onsdag eller søndag, kl. 8 eller kl. 20.

Regeringen bør derfor opretholde et stort pres på kommunerne for, at deres dagtilbud reelt matcher forældrenes arbejdsliv.”

Mere viden

Se undersøgelse af kommunernes åbningstider her: http://da.dk/SuperShowDoc.asp?pid=20170123221045BTF

Arbejdsmarked
27. april 2017
KONTAKT
LÆS MERE
Mere viden