Folketinget må bakke op om en 2025-plan

Regeringens 2025-plan lægger en god linje for fremtiden. Folketingets partier må nu finde en fælles løsning, der kan sikre, at virksomhederne får den relevante arbejdskraft.

Regeringen har i dag lanceret 2025-planen ’Vækst og velstand 2025’.

Planen indeholder blandt andet mål for:

  • At unge hurtigere kommer ind på arbejdsmarkedet.
  • At vi får færre på offentlig forsørgelse.
  • At flere vælger at blive længere på arbejdsmarkedet.
  • At det bliver lettere at øge den internationale rekruttering.

Adm. direktør Jacob Holbraad:

”Regeringens plan giver et godt afsæt for de politiske forhandlinger, der nu skal i gang. Det er glædeligt, at regeringen fastholder ambitionerne om en markant højere vækst og beskæftigelse, og der er flere gode elementer i planen.

Det er meget positivt, at regeringen adresserer det problem, at det for nogen grupper ikke kan betale sig at spare op til pension. Ved blandt andet at øge indbetalingen til aldersopsparing i de sidste år inden folkepensionsalderen og ved hjælp af puljen på 2,5 mia. kr., imødegår planen et presserende problem for samfundsøkonomien.

Desværre fastholder regeringen forslaget om obligatorisk pensionsopsparing fra den oprindelige 2025-plan, som vi ikke mener, at der er behov for. Og man skaber dermed et nyt samspilsproblem for nogle grupper, mens man søger at fjerne det for andre.

Planen får kun betydning, hvis Folketingets partier bliver enige om en 2025-plan, der sikrer virksomhederne den nødvendige kvalificerede arbejdskraft. Ellers risikerer vi at sætte opsvinget over styr, så vi ender i samme situation som lige før finanskrisen, hvor en massiv mangel på arbejdskraft førte til økonomisk nedtur og et voldsomt tab af arbejdspladser.

Den økonomiske fremgang, vi ser i dag, er blandt andet et resultat af de seneste arbejdsmarkedsreformer. Uden dem havde vi været fattigere. Folketingets partier må nu igen være deres ansvar bevidst og sikre, at vi ved hjælp af reformer også fortsat i de kommende år vil opleve en stigende vækst og velstand.”

Mere viden

Arbejdsmarked
30. maj 2017
KONTAKT
Adm. direktør
Jacob Holbraad
33 38 93 00
jah@da.dk
LÆS MERE
Mere viden
LINKS
Regeringens 2025-plan