Beskæftigelsen stiger til nye højder

Nye tal viser, at beskæftigelsen steg med knap 10.000 i tredje kvartal 2017. Det understreger, at der er et øget pres på det danske arbejdsmarked. Hvis udviklingen skal fortsætte, skal der politisk gøres mere for at afhjælpe virksomhedernes stigende mangel på kvalificerede medarbejdere.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal for lønmodtagerbeskæftigelsen for både tredje kvartal og for september måned 2017.

Beskæftigelsen steg i tredje kvartal med 9.800, og dermed er beskæftigelsen nu oppe på 2,7 mio.

Fra august til september steg beskæftigelsen med 3.900.

Chefkonsulent Jens Troldborg:

”Det er for tiden sådan, at hver gang der offentliggøres nye beskæftigelsestal, er det endnu et kapitel i samme fortælling: der er gang i arbejdsmarkedet, og beskæftigelsen stiger støt og fast.

Siden foråret 2013 er beskæftigelsen øget med ca. 3.000 personer hver eneste måned.

Samtidig har et stigende antal virksomheder nu svært ved at finde kvalificerede medarbejdere. Det begrænser produktionen, og hæmmer væksten.

Manglen på arbejdskraft er den største udfordring, dansk økonomi står over for lige nu. Der er dels behov for, at vi gør mere for at få ledige danskere i arbejde, dels at danske virksomheder får bedre adgang til kvalificerede udenlandske medarbejdere.”

Mere viden

Link til beskæftigelsestallene hos Danmarks Statistik

Arbejdsmarked
20. november 2017
KONTAKT
Chefkonsulent
Jens Troldborg
33 38 94 30
jet@da.dk
LÆS MERE
Mere viden