Ledigheden kunne falde endnu mere

Ledigheden i januar faldt med yderligere 2.000 personer. Dermed er ledigheden nede på 111.200 personer, svarende til en ledighedsprocent på 4,1. Visse grupper kommer dog stadig ikke i tilstrækkelig grad med på opsvinget. Særligt akademikerne halter efter.

Underdirektør Erik E. Simonsen:

”I løbet af de kommende måneder sætter beskæftigelsen med al sandsynlighed danmarksrekord, og der har sjældent været bedre muligheder for at finde et job i Danmark end i dag. Det er glædeligt, at flere og flere ledige griber den mulighed.

Men der er potentiale til mere. Mens ledigheden er styrtdykket for arbejdsmarkedet som helhed, så er dimittendledigheden stadig alt for høj, og akademikernes ledighed er praktisk talt stagneret. Det kan vi ikke være tilfredse med.

Det er paradoksalt, at mens virksomhederne i stigende grad mangler både faglært, ufaglært og højt specialiserede arbejdskraft, så har vi en masse akademikere i storbyerne, der ikke kan finde arbejde.

Hvis man er ledig, så skal man søge de job, man er i stand til at bestride. Også selvom de ikke ligger lige i nærheden, eller hvis man føler, at de er under éns uddannelsesniveau.”

Mere viden

Link til nyhed fra Danmarks Statistik

Arbejdsmarked
2. marts 2018
KONTAKT
Underdirektør
Erik E. Simonsen
33 38 94 13
ees@da.dk
LÆS MERE
Mere viden