Glædelig åbning for IT-specialister Højtuddannede IT-specialister igen omfattet af jobkortordningen. Rigtig beslutning, mener DA. IT-specialister fra udlandet, der kan dokumentere mindst tre års universitetsstudier, er fra 15. juni 2004 igen omfattet af jobkort-ordningen. Det betyder, at de igen kan få opholdstilladelse i Danmark, uden at fagforeninger eller brancheforeninger først skal høres.

Det har integrationsminister Bertel Haarder netop besluttet.

Gruppen IT-specialister blev i juli 2003 fjernet fra den såkaldte positivliste over, hvem der kan få jobkort til at arbejde i Danmark. Åbningen 15. juni omfatter kun en del af de IT-specialister, der tidligere var omfattet, nemlig IT-specialister med en længere uddannelse. Den ledighed, der i dag er på IT-området i Danmark, er blandt kortuddannede.

Jobkort-ordningen blev etableret i 2002 for at skaffe udenlandsk arbejdskraft til områder med mangel på kvalificeret arbejdskraft.
Arbejdskraftchef i DA, Tina Voldby, siger:

"Det er en meget rigtig beslutning igen at lukke op for højtkvalificerede IT-specialister. Hvis beskæftigelsen i Danmark skal øges, skal virksomhederne også kunne få den rette arbejdskraft. Det vil også kunne skabe flere arbejdspladser til danskere, hvis der kommer flere specialister og velkvalificerede til Danmark".
Arbejdsmarked
14. juni 2004
KONTAKT
Underdirektør
Erik E. Simonsen
33 38 94 13
ees@da.dk