Ældre skal have ligestilling ikke særstilling

Særregler spænder ben for de ældres beskæftigelse, mener DA.

Socialforskningsinstituttet har i dag offentliggjort en rapport om fastholdelse og rekruttering af ældre. Rapporten peger blandt andet på en række særregler blokerer for ældres vej ind på arbejdsmarkedet. Ud over selve efterlønnen fremhæves den op til 9-årige dagpengeret for ældre ledige, og den manglende intensitet og kvalitet i aktiveringsindsatsen.

Chefkonsulent Erik Simonsen:

” Rapporten er blot en af mange, som de sidste år har peget på, at positiv såvel som negativ diskrimination blokerer for, at flere ældre kommer i beskæftigelse. Tidligere har fx OECD og Vismændene sagt det samme.

Vil politikerne på Christiansborg gøre en reel indsats for at forbedre ældres beskæftigelse, så skal disse særregler ryddes af vejen i velfærdsforhandlingerne. Vejen til at få flere ældre i beskæftigelse er ikke generelle særregler for ældre - men ligestilling. Ældre skal ikke have særlige rettigheder, men heller ikke forhindres i at være aktive på arbejdsmarkedet. Begge dele er tilfældet i dag.

Særlige hensyn skal tages til individer, som har et behov. Vi skal gøre op med lysten til at fremstille alder, som et generelt udtryk for svagelighed.”

Arbejdsmarked
15. juni 2006
KONTAKT
Underdirektør
Erik E. Simonsen
33 38 94 13
ees@da.dk
LINKS
SFI rapport